2011.05.03.
11:00

Írta: Gellén László

Celebéttermek – és ami mögöttük van!!!

Vörös szőnyeg, reflektorfény, vakuk villanása, limuzin! Akik követnek minket Facebookon, már tudhatják, hogy a következő hetekben híres emberek éttermeit vesszük célba! Lerántjuk a leplet, kíméletlenül utánajárunk, spekulálunk, pletykálunk, szerkesztőségünkbe érkező névtelen leveleket teszünk közzé, és indokolatlanul sok felkiáltójelet használunk! Szex, vér, botrány, cuki kisállat talán nem lesz, de ezek helyett finom ételekkel és remélhetőleg nívós helyekkel készülünk!

Az első bevetés helyszíne az ország talán leghíresebb tévés újságírójának kávézója lesz, azé az emberé, aki megmutatta nekünk a világot, és ami mögötte van. Frei Tamás nemcsak egy saját kávézót tudhat magáénak, hanem egy egész országra kiterjedő kávéház-láncot! Ez valójában bulváros túlzás, ugyanis az eddig tizenegy tagból álló lánc franchise rendszerben működik. A Cafe Frei további terjeszkedést tervez, még 30-35 kávézó nyitnának Magyarországon és a környező országokban.
 
Mit mást is tehetne a férfi, aki tizenhárom éven át hozta el a világot a magyar nappalikba, mint hogy a világ kávéit és teáit hozza el a magyar csészékbe? Nepál, Chicago, Szicília mind az online kávélapon. De tényleg nem várhatunk mást attól a Frei Tamástól, akiről a bolygó minden szegletében készült legalább egy olyan fénykép, amin kissé előrehajolva néz a lencsébe. Kisfiúként úgy képzeltem, minden újságíró munkája olyan izgalmas és kalandos, mint az övé. Azóta rá kellett jönnöm, hogy Frei olyan a magyar sajtónak, mint Indiana Jones az ELTE Régészettudományi Intézetének. Azzal a különbséggel, hogy Frei Tamás létezik. 
 
Míg a Cafe Frei honlapját böngésztem, olyan érzésem volt, mintha maga Frei Tamás narrálná a leírtakat. „A homokpálya végén pedig hófehér turbánban ott állt az indiai barista, kezében ezüsttálca, rajta kristálypoharak és ezüst kávéskancsó. A kenyai komornyik, a vadvilág kellős közepén jéghideg, nedves törülközőt nyújtott felénk, riportalanyom pedig a kávéscsészék felé mutatott.” Kissé talán hatásvadász, de be kell valljam, felcsigázott. Emellett szimpatikus a fair trade módszer is, amiről már olvashattatok a blogon. 
 
A szakmai elismerések és a siker ellenére Frei Tamás 2008-ban eltűnt a képernyőről. Most Nizza közelében él, tavaly pedig megjelent első akcióregénye. Hivatalos weboldala szerint ideje nagy részét a kávézólánc sikerre vitelével tölti. Saját nevével fémjelzett kávét is piacra dobott, amihez már volt szerencsém. Holnapután kiderül, hogy milyen az, ha a Cafe Frei hivatásos baristái készítik el „a világ kedvenc kávéit”.
 
A képekért köszi:
blikk.hu
vital.hu
bookone.blog.hu
kultplay.hu

4 komment

Címkék: celeb frei kávé bulvár híres

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokommando.blog.hu/api/trackback/id/tr372873880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csesztella 2011.05.04. 11:34:55

Manapság már szinte minden celebnek/híres médiaszemélyiségnek ingerenciája támad valamilyen vendéglátóipari egység működtetésére. :D Vagy csak én flesselem be, hogy ebből divat lett?

csesztella 2011.05.04. 11:36:50

Mostanában szinte minden celebnek/híres médiaszemélyiségnek ingerenciája támad valamilyen vendéglátóipari egység működtetésére. :D Vagy csak én flesselem be, hogy ebből divat lett?

Gellén László 2011.05.04. 11:46:09

Tényleg egyre több celeb nyit vagy vesz éttermet/kávézót. Talán divat, talán jó befektetés. Az érdekes az, hogy mennyire tudják jól vinni ezeket a vendéglátóipari egységeket. Bárki el tud indítani egy vállalkozást, de igazán jól futtatni csak kevesen tudják.

Párniczky Ádám 2011.05.19. 16:59:35

"és indokolatlanul sok felkiáltójelet használunk!" -- :)!!!!
süti beállítások módosítása