2010.12.10.
16:39

Írta: GasztroKommandó

Meglepetés poszt - Három nemzet egy kávézóban

Gondoltunk egy nagyot és merészet, felkértük kommandósjelöltjeinket, egy-egy poszt erejéig csatlakozzanak a csapathoz, hiszen a négy gasztrobrigantinak mindig jól jön a segítség.

Elsőként Chalhoub Nidal épült be a tematikába, a Briósban reggelizett.

*

A Briós Kávézót tipikus reggelizőhelyként tudnám jellemezni. Ezt onnan látni, hogy sokféle reggeli étel található az étlapon, „variációk kevés témára” szisztémában, ami nem baj, sőt. Egy kávézóra különösen igaz az az állítás, hogy az étlap ne tartalmazzon (technológiailag) túl sokféle ételt, mert akkor kifőzde címke alatt futna. Röviden: baguettek, omlettek és desszertek.

Az én választásom a korzikai omlett, a pisztáciás macaron és az eggnog (vagyis tojáslikőr) – nemzeti szempontból is – sokszínű hármasára esett.

A korzikai omlett lehet a leginkább obskúrus az olvasó számára. A mediterrán éghajlatú sziget nevét olvasva nem meglepő, hogy az omlett feltétje az aszalt paradicsom, zöldfűszerek és kecskesajt. A három alapanyag tökéletes harmóniában volt, az omlett közepe kellően folyós maradt, amelynek élvezeti értékét csak fokozta az olvadt kecskesajt. A tálalás is visszafogott volt és ízléses.

A menü második, francia fogása a macaron, ami mandulaliszttel készült, (ez esetben pisztáciával) ízesített habcsók. Állaga kissé ragacsos, íze, a jó macaronhoz méltón, nagyon édes. A Briós macaron téren is jól szerepelt.

Az ételsor harmadik szereplőjének hazája az Amerikai Egyesült Államok. Az eggnog valóban tojássárgájából készül, brandyvel. Varázsa azonban – mint minden karácsonyi italnak – a fűszerezésében rejlik. A tojáslikőrt fahéjjal, szerecsendióval és vaníliával ízesítik. Ezeket remekül lehetett érezni a Briós eggnogjában is. Az alkoholt azonban hiányoltam az italból, így nem lett teljes az élmény.

 

Az egész körülbelül 2000 Ft-ba került, ami kicsit drága, de még mindig sokkal barátságosabb a nagyágyú kávézók árainál.

Összességében azt mondhatom, hogy a Briós egy elegáns, fiatalos, reggelizésre tökéletesen alkalmas hely. Külön kiemelném, hogy a belső elrendezés is nagyon jó: azon kevés kávézók közé tartozik, ahol egymástól tisztes távolban ülhetnek a vendégek.


Szólj hozzá!

Címkék: reggeli omlett briós macaron megleptés poszt eggnog

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokommando.blog.hu/api/trackback/id/tr102507097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása