2011.05.31.
10:34

Írta: Hanyecz Márk

Élet a koktélon túl

A L.A. Bodegita Étterem & Bár kívülről nagyon visszafogott. Az utcára eső teraszrész (ami filmforgatás miatt most buszokkal van körbevéve) már javában tele vendégekkel. A kapuban egy összetéveszthetetlen mosoly és bajusz fogadott minket, Lajsz András személyesen, aki épp szervírozott.

A felső részen és a szivarklubban magán jellegű rendezvény volt, így a koktélbárral egybekötött étteremrészen kaptunk helyet, ahol csak mi voltunk. 
Hogy mindenki számára világos legyen kié az étterem, a bejárattal szemben hatalmas életnagyságú Lajsz András várja a betévedőket. A dekoráció nincs eltúlozva, a falakon Kubára emlékeztető festmények vannak András illusztris arcképével.
A koktéllista tele van különleges nevekkel, de ez nem meglepő, hiszen egy Guinness-rekorder mixer a tulajdonos. A kétszemélyes, shakerben érkező Caribic Holidayt választottuk (barna rum, grenadin szirup, ananász juice, mango juice, maracuja juice, lime), amit személyesen a mester készített el nekünk. Az ital se nem édes, se nem savanyú, és nagyon finom mangó utóízt hagy a szájban. Természetesen az alkoholnak nyomát sem lehetett érezni. 
Az ételkínálat bőséges, a sertés és szárnyashúsokon át, a marhától a halig minden megtalálható. Mi a szürkemarhát vadas mártással, pirított szalvéta gombóccal és a káposztás kockás, ropogósra sütött kacsacombot választottuk.
Amíg az ételre vártunk, előétel gyanánt frissen készült szezámmagos “mini zsömlét” és fűszervajat kaptunk. Körülbelül 20 percet vártunk a főételelkre. 
A rendes adagokat ízléses tálalásban kaptuk meg. Az enyhén fűszerezett marhahús tökéletesre volt sütve, egyáltalán nem volt rágós, és nagyon jó volt hozzá a vadasszósz. A szalvéta gombóc, ami a zsemlegombóchoz hasonlít, csak kicsit megpirítva pedig egy remek mártogatnivaló köret. Kacsából szintén nagy adagot kaptunk, és nevéhez híven valóban ropogósra sikerült, pont jól. A szárnyas valamilyen kellemesen fűszeres öntettel volt leöntve, de nem tudtuk megfejteni. A káposztás kocka egyszerűsége ellenére a legjobb volt, amit valaha ettem.
A vacsorát a háttérben végig halk kubai zene kísérte, egészen addig, amíg a volt Dáridósztár elő nem adta élőben két dalát a felső emeleten lévő társaságnak. A hely hétfői hangulatból hétvégi mulatássá alakult egy kis időre.
7250 forintot fizettünk összesen a két főételért és a koktélért. 
 
A minőség/ár arány a L.A. Bodegitában nagyon jó, a hangulat kellemes, és ha nyitottak vagyunk a pörgős kubai zenére vagy akár a szivarra, akkor nem kérdés, hogy hova kell jönni kikapcsolni.
 

Szólj hozzá!

Címkék: celeb kacsa kuba szürkemarha dáridó

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokommando.blog.hu/api/trackback/id/tr452945488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása