2011.03.11.
10:38

Írta: Lupkovics Réka

A hetes busz megáll, valaki felszáll

 Nyaralásszag van!

Ez volt az első mondatunk, amikor kedd este beléptünk az ajtón. Ennél nagyobb bókot meg azt hiszem, a márciusi mínuszok idején nem is mondhattunk volna. A sülő hús, a fűszerek és a piruló pita illata lehet az az egyveleg, ami minden fejet elcsavar az orron keresztül a csupakő déli városok szűk utcáin. Meg a hetes buszok Blaha Lujza téri megállójában is, budai irányban.

Nem sokkal több, mint nulla az esélye annak, hogy a kínai gumicsizmát árusító gagyi üzletek között egy műköves borítású helyen ehető ételt kapjon a fővárosi lakos. A Gurmanban viszont nem hogy ehető, sőt! Finom, friss, ropogós, szaftos, ízletes, hibátlan!

A kiszolgálásról eddig mindenkitől ódákat olvastam, velem valahogy most nem voltak annyira barátságosak. Lehet, hogy a számlakérés volt sok így estére, nem tudom. Volt viszont egy lány, aki aztán leszedte az asztalt, na ő egy szép mosolyú, kedves pincérlány, srácok, figyelem! Hamburger és ustipák Montenegrói Gurman módra volt a két rendelésünk, kis adaggal, ami egy vicc, a felénél ha kicsit odafigyelek és leteszem, simán tele lettem volna. Szerelem első harapásra: ropogós pitában forró, sajttal, baconnel és csípős paprikával töltött borjúhús, extraként saláta és valami csalamádé hangulatú savanyított zöld. Mellé vizet kértünk, ami nem a szokásos Theodora tengelyen mozog, hanem autentikus déli márka, nyaralásról jól ismerjük, cuki szívecskés dizájn az övé. (Ha már megint délnél tartunk: a múltkori burek sajnos nagyon gyenge volt. Túl sós, túl tésztás, túl magyar. Kár érte.)

A Blahán az árkádok alatt tapétázott falak, műkő és fa belső várja a gyors déli ízek rajongóit. A gyorsaság, bár a nevükben benne van, mégsem egy stopperes mekdós mérték, szerencsére. Itt ugyanis tényleg frissen sül a hús és készül el az étel, ami nem egy perc, viszont minden plusz, várakozással töltött időt megér az az odagrilleződött, hús szélén figyelő sajtdarabka, édes istenem, sírok. A mosdó ajtaja diszkréten el van választva egy fa fallal az étkezés helyszínétől,  ezen a falon egy lapostévé is helyett kapott, ott jártunkkor a Való Világ kezdődött éppen. Dohányozni nem lehet bent, szuper. 

A 0-24-es nyitva tartási idő hallatán mindig felszisszenek. Sosem a minőségi alapanyagok minőségi elkészítése kötődik valahogy a nonsztop helyekhez a fejemben, és most biztos vagyok abban, hogy nem az én agyammal van a baj. Nem tudom ugyan, mi lehet a helyzet egy gyengébb hajnal négyes időpontban, de így este 7 körül minden friss és kifogástalan volt. Ha olyan áldott helyzetben élitek az életet, hogy nem jártok a hetes buszok vonalán, a Gurman házhoz is szállít. 1500 forint felett az V., VI., VII., VIII. kerületekben ingyen, máshová 500 forintért. Megéri ezt választani, ha mondjuk a másik opció a falumbeli barátnő, aki évek óta jár hozzánk, és még mindig össze tudja keverni a Bosnyák teret a Hungária-Thököly kereszteződéssel. Az a plusz fél óra várakozás nem ér meg 500 forintot.

 


Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: gyorsétterem gurman

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokommando.blog.hu/api/trackback/id/tr432730304

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Támad a Montenegroi Gurman 2011.03.11. 11:46:32

Egy ideje már be akartam térni a címben említett, már máshol is megénekelt helyre, de mióta elköltöztem a Tobacco Strasseról, igazából már nem is járok arra túl sokat. A minap viszont végre sikerült útba ejteni a helyet, és beválasztani egy sima il...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása