2010.12.17.
14:19

Írta: GasztroKommandó

Meglepetés poszt - Vendégségben az aztékoknál

Ismét péntek, ismét meglepetés poszt. A héten Tóth Sára kommandósjelöltünk volt segítségünkre a desszertvadászatban.

---

 

Asztalfoglalás: 17.30. Érkezés: 17.36. 10 percig tartják az asztalt.

Pöttöm helyre lépek be, mindössze három kis asztal várja a vendégeket az Aztékban. Mindent átjár az édes illat, mintha vendégségbe érkeztem volna egy garzonba.

Azonnal villannak a Csokoládé jelenetei, szeretnék pörgetni, és vágyom Johnny Depp társaságára. Megrázom magam – a lány nem mondja meg nekem, hogy melyik bonbonra van szükségem éppen.

 

 

A végtelen forrócsoki-választékból a mákos-szilvás fehér és a zserbós forró csokira bólintottam rá. Sokáig készül, de igazi csokoládétömbből, amit ott mérnek – megéri várni rá.

Az első korty íze meglep, megszoktam a standard forró csokikat. A zserbós szeretett ízeket csal a számba, diódarabkák úsznak a hab alatt, de sajnos túl híg. Szívesen kanalaztam volna ezt is, mint a mákos-szilvásat, ami nagyon finom, pürés állagú, viszont a fehér csokiból nem sokat érezni.

 

 

Mindeközben folyamatosan érkeznek újabb emberek, és viszik haza az aznapi csokoládéadagot. Gyakorlottan méretik a különböző bonbonokat, forró csokit is kérnek az útra a hidegben.

 

Ötféle bonbon kerül a tányéromra, az étcsokival bevont narancsszelet kivételével mind extrém ízvilágot ígér. A narancsba csak egyet harapok, izgatnak a különleges desszertek.

 

 

Így jöttek sorban: kakukkfüves csoda – apró édesség, kívül étcsoki, belül csokoládémassza, lágy kakukkfű aromával. Isteni, ezentúl nemcsak a csirke testébe gyömöszölöm majd bele.

Licsivel és málnával töltött étcsokoládé – a szó, ami az élményt leírja: friss-édes.

Pirított hagymás tejcsoki – ha a hagymát jól pirítják, édes, így remekül passzol a két összetevő.

Ibolyával töltött étcsokoládé – belül csokimassza, tetején ibolyavirág-darabkák.

Mennyei mind.

Vacsora nélkül, bonbonok bűvöletében, édeset álmodom.


Szólj hozzá!

Címkék: csokoládé desszert forró csoki azték

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokommando.blog.hu/api/trackback/id/tr762521971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása