2010.12.09.
18:05

Írta: Lupkovics Réka

Reggelizz, mint egy király!

Vigyázat, közhely: a Gerlóczyban reggeliztünk. Ritkán járok ide, ami a mai reggeli alapján hiba. Nem mintha minden reggel ki szeretnénk vagy ki tudnánk fizetni 4000 Ft-ot jattal együtt, de azért néha belefér. A reggeli fontos, a reggelizés ténye és milyensége megalapozza az egész étkezési kultúránkat. Én mondom ezt, aki sokáig egyáltalán nem reggeliztem.

 


 

A Gerlóczyban reggel 7-kor sütik ki az első adag friss pékárut, ez aztán 11-ig ismétlődik, igény és a vendégek száma szerint. Jó ideje kívánom már a bundás kenyeret, úgyhogy azt kértem. Rendeltünk még magyaros omlettet, aztán pedig házi pástétomot is. A fogások friss alapanyagokból készültek, ízletesek voltak, talán csak az adagokra lehet panasz. A pástétom viszont nem kellett volna, vagy nem így: erőszakos májíz, semmi más. Már bánom, hogy a házi bagett mellé nem kértem vajat – normandiai vagy francia, kötelező darab –, mert az egészen biztosan tompított volna a máj ízén. A dohányzás megengedett, kivétel a galéria: tipikus féllábas megoldása a mai magyar füsthelyzetnek.
A reggeli italunk tea volt, az egyik a házé, a másik zöld. Jó minőségű szálas teafűből készült, pont úgy, ahogy szeretem: semmi idétlenkedés a jázmin ízesítésű filteres botrányokkal.



 

Ami egészen biztosan mindenek feletti: a hangulat. A méteres faablakon csipkefüggöny, a franciás belsőt a külföldi vendégeknek köszönhető kozmopolita érzés színesíti, mindez a belváros legbelső belsejében. Ja, és rézből van a fűszertartó!

 

A Gerlóczyban töltött reggel inspiráló volt, ha nem kellett volna sietnünk, még az is lehet, hogy a reggeli kinövi magát, és brunch lesz belőle.


6 komment

Címkék: reggeli gerlóczy bundáskenyér házi pástétom

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokommando.blog.hu/api/trackback/id/tr352504902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2010.12.09. 22:26:41

jol hangzik, egyszer lehet en is kiprobalom :)

Müszijő Csirke 2010.12.10. 14:52:14

Köszönjük a látogatást!
Speed:
Gyertek csak:D

Lupkovics Réka · http://soulkitchen.hu/ 2010.12.11. 09:03:52

vismaior! véletlenül kimoderáltalak, pedig épp válaszolni akartam.
szóval: "A 4 rongy azért elég erős egy reggeliért, de az a tény, hogy van bundáskenyér... Hmmm..."
igen, erős egy reggeliért, még két emberre is, de a pástétom nélkül pont egy ezressel lett volna kevesebb. bár a bundás kenyér az gyakorlatilag egy szelet kenyér kettévágva, ami akár elég is lehetne, de pont a bundás kenyérből sosem elég:) a lényeg: nem egy olcsó napközis menza a Gerlóczy, de néha meg KELL hogy engedjünk magunknak egy ilyen reggelit. Két órán keresztül, lassan, komótosan. Remélem, összejön neked.

Lupkovics Réka · http://soulkitchen.hu/ 2010.12.11. 09:04:36

@Müszijő Csirke: uraim, egy élmény volt, minden értelemben!:) Megyünk még.

Müszijő Csirke 2010.12.11. 17:17:30

@Lupkovics Réka: Gyertek ebédelni is, vacsorázni is,sőt, látogassátok meg a szállodát is,mutatok pár csinos lakrészt;)
süti beállítások módosítása