2010.12.03.
13:12

Írta: Lupkovics Réka

Pálcikával gombócot: Momotaro


Ha elmész a Momotaróba, láthatsz az utcán sietős japán szakácsokat, ahogy jókedvűen, ezres kiszerelésű szalvétával szaladgálnak a hónuk alatt a hidegben, meg láthatsz a falon pajzán macskát is, ilyet:

Ha elmész a Momotaróba, kell enned rament, de ez most egy húsos hét, szóljak már a húsról! Van itt tökéletes zen buddhizmus enteriőrt biztosító, bambusztálon párolt húsos batyu, ami sertés és csirke húsával meg egy kis bambuszrüggyel készül. Mi most vegyesen kértük, húsosat és zöldségeset is, és az van, hogy a zöldséges finomabb volt.

A húsos töltelék íze valahogy bántónak tűnt, de én hat évig nem ettem húst, ne hallgassatok rám, próbáljátok inkább ki! Ügyeskedve, szigorúan pálcikával belemártod a csípős, fokhagymás szószba, és harapsz. Néhol a kicsit túl vastag tészta, néhol pedig a tészta hártya vékonysága nehezíti a kulturált fogyasztást, de ez betudható annak is, hogy itt pálcikával eszel, otthon meg nem.

A Momotaróban egy ember jóllakik egy fél ramennel és egy fél adag gőzgombóccal, aki mást mond, az Fekete Laci. Nem ez a legjobb hely a világon, nem ez a legszebb hely a világon - RIP Nimród Étterem – viszont még a kabátodat sem veszed le, már az asztalon van a mindig forró és mindig grátisz zöld tea. A kiszolgálás gyors, semmi flanc, magyar vendég magyar pincért, japán vendég japán pincért kap. A Momotaro egy elfogadható japán étterem elfogadható árakkal. Akkor menjetek ide, ha alap fokon ismerkednétek a japán konyhával, és az sem zavar, ha evés közben egy halott szarvas koponyája bámul a levesestálatokba.


2 komment

Címkék: csirke hús sertés ramen momotaro

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokommando.blog.hu/api/trackback/id/tr462490456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zanzibári lány 2010.12.03. 22:38:48

Szívesen megkóstolnám.

Lupkovics Réka · http://soulkitchen.hu/ 2010.12.04. 10:17:51

@zanzibári lány: tedd azt! mindenképp érdekes élmény lesz, én visszatérő vendég vagyok náluk. aztán majd számolj be, ha esetleg te is gombócot ennél!
süti beállítások módosítása