2010.12.06.
17:19

Írta: Borsos Ágnes

Egy kis Párizs a nagy hegyen

Belépve a Villa Bagatelle-be, egy másik világba csöppensz. Ebben a világban besüt a nap az ódon villa ablakain, mosolyogva, udvariasan köszöntenek, mesekönyvből választasz reggelit, és csak akkor eszmélsz fel a havas táj gondtalan mustrájából, mikor eléd teszik gőzölgő kávédat.

Nagy francia reggeli: croissant, kávé vagy tea, dzsem, vaj és friss narancslé. A sokfős személyzet teljes összhangban dolgozik, mind egyszerre kapjuk meg reggelinket, az asztalon briós, ezüst kupola alatt pihenő vaj, lekvár, nagy üvegtálban joghurt. Törjük, harapjuk, keverjük és kanalazzuk.

10 óra felé szépen megtelt a hely, boldog, reggelire éhes családok és szerelmesek hadával. Pár hónapig párizsi lány voltam, és nagyon hiányzott a hétvégi reggeli falatozás. Voilá! A Villa Bagatelle asztalomra tett egy kis franciás hangulatot, kár, hogy a tökéletes croissant nem, bár ez sem volt rossz, de tény, hogy lehetett volna jobb is. A tea és a latte macchiato elkészítése csillagos ötös, a nagy üvegtálban púposodó joghurtból pedig csak azért jutott nekem kevesebb, mert mohó francia pajtásom gaz módon elkanalazta előlem. Hiába, ilyenek ezek a flansziák… Mindent csak nagykanállal!

 


2 komment

Címkék: reggeli croissant villa bagatelle

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokommando.blog.hu/api/trackback/id/tr912497443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Caviarius · http://www.kaviar.blog.hu 2010.12.07. 18:16:06

Nagyon tetszenek a képek, főleg a jobb felső! Megjött a kedvem "bagatellizálni" :-)

Borsos Ágnes 2010.12.07. 20:33:31

Örülünk! :) Jó étvágyat a "Villás" reggelihez!
süti beállítások módosítása