2010.11.16.
13:36

Írta: Párniczky Ádám

Iskolai menzát idéző ízek a Vásárcsarnokban

 A Vásárcsarnokbeli bevetésen a választásom a Brumy Salátabárra esett, ahol bolognai spagettit rendeltem.

 

 

 

Az elkészítési folyamat két részből áll: 1. az egyik hölgy ketchup és sajt felhasználásával kicsit felturbózza, majd mikróba teszi az alapanyagot (tészta, némi feltét, kevés sajt) 2. a másik hölgy feltesz egy dupla adag, kétes összetételű mártást, az eredmény pedig újra mikróba kerül. Végül megkapom a jellegzetesen iskolai menza utánérzésű csodát, 950 Ft-ért. Ez az ár/érték és az ár/élmény arányt tekintve (is) sok. Célszerszámként műanyag kanalat és villát kapok, ami logikus, ha nem számolunk azzal a ténnyel, hogy nem igazán van mit feltekerni: a spagetti nagy része néhány centis. Az adag kiadós, csurog a mártás az asztalra. Ránézésre nem igazán bizalomgerjesztő, de nemcsak a puding próbája az evés. Körülbelül a harmadánál járok, amikor már nem felváltva eszem az összetevőket (egy kanál feltét, egy kanál tészta), így már valamivel jobb, sőt ekkor tetőzik az élmény.

A bolognai akkor (és csak akkor) jó választás, ha fel akarjuk idézni 14-16 éves korunk menzás emlékeit. Az árban egyébként benne van a női személyzet kifejezetten hiteles konyhásnéni-alakítása is: odafigyelnek arra, fogy-e az étel, elég-e stb.

Végül ide térek vissza desszertezni is, régi ismerősként fogadnak. Palacsintakínálat: túrós, lekváros, diós, nutellás, kakaós. Az egységár 200 Ft, ami reálisnak mondható. A lekváros és a diós mellett döntök. Utóbbi dejógyanús, de nem zavar, ami finom, az finom. A lekváros sem hagy kívánnivalót maga után. Örülök, hogy végül nem a főétel hagyta bennem az utolsó benyomást.


Szólj hozzá!

Címkék: palacsinta büfé kifőzde vásárcsarnok bolognai spagetti brumy salátabár

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokommando.blog.hu/api/trackback/id/tr982452318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása