2010.12.24.
13:40

Írta: GasztroKommandó

Meglepetés poszt - Napfény nélkül - Árnyas étterem

Szentestéhez közeledve az ünnepi készülődés már biztos minden kedves olvasónkat lefoglalja. A háromnapos pihenés előtti utolsó percekre ajánljuk Jancsa János kommandósjelöltünk meglepetésírását.

Békés, boldog, gasztrokalandokban gazdag ünnepet kíván a Gasztrokommandó csapata!

---

Enyém volt a megtiszteltetés, hogy utolsóként tesztelhettem éttermet a be nem került kommandósjelöltek közül. Nem mondom, hogy könnyű választás volt, de végül az Árnyas étterem mellett döntöttem.

 

A pincér a helyünkre vezetett, majd, mivel automatikusan nem hozták, kértük a karácsonyi menüt. A menü meg is érkezett, de közben kiderült, hogy valójában csak másnaptól érvényes. Semmi gond, nem futamodunk meg, improvizálunk.

Ribizliszörpöt kérek, nagyon jó, partnerem narancslevet, semmi extra. Ő húslevest választ, én gyömbéres sütőtök krémlevest. A húslevesbe, nevével ellentétben, egy fia hús sem került, ellenben volt benne pár nagyra nőtt grízgombóc, meg jó néhány sárgarépa. Az ízével nem volt gond, teljesen átlagosnak mondanám. Az én levesem viszont kellemesen krémes és nagyon ízletes volt, a néhány darab (pirított?) tökmag pedig csak még magasabbra emelte az élményt.

Úgy gondoltam, üsse kavics, ha már nem ettem borlevest meg rántott pontyot, akkor pótolunk, ahogy tudunk, szóval kikértem magamnak egy rántott fogast hasábbal, partneremnek pedig bécsi sertés szűzérmét, karikaburgonyával. Mindkettő óriási adag volt, két hal és három jól megtermett rántott hús, az étterem szemmel láthatóan a régi iskolát követi a porciók terén.

 

A halam filé volt kirántva, érződött rajta a természetes íze. A köret sima, mirelit rósejbni majonézzel. A bécsi érmék kiválóak voltak, és a hozzájuk adott sült burgonya is tökéletesen megállta a helyét. A fogáshoz tartozott még egy paradicsomsaláta, semmi extra, de az elvárható szintet azért hozta.

Végül a fizetésre is sor került: jó tudni, hogy ha lájkoljuk az étterem Facebook oldalát, akkor a rajongók számától függően kedvezményt kapunk. Ez akkor húsz embert jelentett, tehát 20%-kal kevesebbet (plusz két üdítő és a borravaló), összesen 8000 Ft-ot fizettünk. Ha budai nagypolgár lennék, esetleg olyan, akinek nem számít, ha egy random vacsorára ennyit költ, akkor azt mondanám, hogy az Árnyas étterem hangulatos hely, érdemes kipróbálni. 


23 komment

Címkék: fogas karácsony húsleves rántott paradicsomsaláta árnyas étterem gyömbéres sütőtök krémleves bécsi sertés szűzérme

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokommando.blog.hu/api/trackback/id/tr882536831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2010.12.24. 14:27:49

ezzel csak az a gond, hogy pont az maradt ki, ami a lényeg: csalódás volt alapvetően az élmény, és egyaltalan nem olyan pozitiv, mint amilyennek itt tunik, akar karacsony van, akar nem. csokoltatom a lektort.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.25. 00:26:26

Itt valaki úgy lektorál, hogy a végkövetkeztetést illetően is átalakítja az írásokat?
Hümmm...
Az Árnyas kellemes étterem lenne, ha dolgozna ott egy jó konyhafőnök...

Ezredes75 2010.12.25. 23:45:48

Az Árnyas kellemes étterem és jó a konyhafőnök!!

Ezredes75 2010.12.25. 23:49:34

@Ezredes75: Ja és még annyi, hogy a húsleves nem azt jelenti, hogy húsnak is kellene lenni benne.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2010.12.26. 12:01:53

@Ezredes75: azert en jobban szeretem (foleg a neve alapjan) ha van benne...

arnyas 2010.12.29. 10:33:46

Ilyen alkalommal szerintem fontos, hogy ne anonim hozzászólóként kommenteljek, hanem jelezzem elfogultságomat, mint az Árnyas Vendéglő tulajdonosa.
Részletes választ írtam a facebookon egy jegyzetben:
LINK:www.facebook.com/notes/arnyas-etterem-es-ertvendeglo/valasz-a-meglepetestesztre-koszonjuk-hogy-megtiszteltek-ettermunket-es-sokat-seg/179945988689736
A lényegét néhány idézettel megpróbálom összefoglalni:
Köszönjük, hogy tesztelték az étteremet. "Előre bocsátjuk, hogy minden hibánkért elnézést kérünk.......a dicséreteket pedig köszönjük....
A tesztből tanulunk, és javítunk..minden véleményt, kritikát szívesen fogadunk..mert az segíti munkánkat. Reméljük, nem jelent ugyanakkor gondot, ha kicsit mi is elemeznénk a tisztelt "étteremkritikus kommandós" írását (az idézőjelre később visszatérünk".....
"Sajnos étteremkritikusunk már az elején elbukott, rögtön kiviláglik, hogy nem sokat konyít ehhez a szakmához.."
"FONTOS TÉTEL UGYANIS: Az étteremkritikus NEM LEHET AKÁRKI! Bárki lehet Vendég, aki elmondja a véleményét, de az ÉTTEREMKRTIKUSNAK értenie kéne ahhoz, amit csinál....
Ez is egy szakma, amit nem űzhet akárki, jó lenne például, ha egy étteremkritikus csak iskolai végzettséggel írhatna kritikát. Szakácsainknak el kell végezni a megfelelő iskolákat, hogy főzhessenek egy étteremben, akkor aki őket kritizálja, felülbírálja, miért nem kell valamiféle erről szóló képesítés?"
Kérdés persze, hogy szükség van-e egyáltalán étteremkritikára? Véleményem szerint ideje volna Vendégeinket nagykorúnak nyilvánítani, és engedni, hogy saját maguk mondjanak véleményt igen egyszerű módon: JÖNNEK, VAGY NEM JÖNNEK..és annyi.
BOLDOG KARÁCSONYT!"

arnyas 2010.12.29. 10:43:24

Természetesen állításainkat igyekeztünk kifejteni, nem pedig ex katedra kijelenteni..:)
Mégegyszer azért: Örülünk az ilyen teszteknek, mert tényleg segít nekünk, akkor is ha negatív a kritika (ez ráadásul pozitív volt, ami a konkrétumokat illeti). Nem védekezni, vitázni szeretnénk, csak ezt a sokakat érintő kérdést az étteremkritikusokra vonatkozóan szerettük volna itt egyenesben is elmondani.

PS: Elnézést az egyik mondat helyesebben így hangzik:
"Szakácsainknak el kell végezni a megfelelő iskolákat, hogy főzhessenek egy étteremben, akkor annak, aki őket kritizálja, felülbírálja, miért nem kell valamiféle erről szóló képesítés?"

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.29. 13:47:58

@arnyas: közbevetőleg megjegyzem, hogy itt szó nincs étteremkritikusokról. Van pár fiatal, akik valamilyen megbízásból VENDÉGként leírják a véleményüket. Biztos vagyok benne, hogy nehezen tudnának egy szuvidolt rostélyost egy konfitált tarjától megkülönböztetni, de nem is ez a cél. Azt viszont biztos bármelyik mezei vendég tudja, ízlik-e neki egy étel.
Pl. én borzalmasan elsózott, igen vékony szaftú bornyúpaprikást ettem az Árnyasban, ami természetesen nem a Molnár B. Tamás-féle csapat által elfogadható terminológia szerinti borjúból készült. Több éve volt... :)

arnyas 2010.12.29. 15:30:38

@Hepci: Én nem mernék odamenni, és leszúrni egy éttermet ország világ előtt. Tönkretenni sok-sok ember, családapa munkáját, kockáztatni megélhetését, ha én magam nem értek hozzá. Más dolog megmondani a véleményemet az étteremnek a helyszínen, esetleg beírni a vendégkönyvbe, vagy barátaimnak elmondani, hogy nekem nem izlett az étel, és más dolog (komoly felelősséget jelent) internetes gasztroblogokban vagy újságban nyilatkozni,, mint szakértő. Az a néhány "fiatal"
gondolja végig, milyen károkat tud okozni úgy, hogy közben gőze sincs az egészről. Sokan olvassák úgy ezeket a gasztroblogokat úgy, hogy azt feltételezik, hozzáértő étteremkritikus alkotja a véleményét. Erre most azt mondod, hogy néhány fiatal akinek fingja sincs semmiről....Ha csak néhány fiatal, akkor ne írjon étteremkritikát, amelyik nyilvánosan megjelenik.
Egyébként az elsózott rossz borjúpaprikás konkrét dolog, azzal nincs is baj, ha valaki ezt mondja egy ételre, mert akkor tudjuk, mi a baj. de átlagos? Meg nem jó ízű? Ez kevés...Sajnos mi étteremek hibázhatunk (elnézésedet az elsózott ételért), nem vagyunk hibátlanok, de javítani szeretnénk..igyekszünk...és egy ilyen étterem, mint az Árnyas, amelyik legkevesebb 3 éve a legkülönlegesebb házi kosztot kínálja és igyekszik különlegeset nyújtani elérhető áron, nem érdemli meg azt, hogy ne jóindulattal szemléljétek működését.
Jóindulat jár azoknak, akik igyekeznek..és kiemelkedőt nyújtanak..a mostani körülmények között...és mi igyekszünk...és kiemelkedőt nyújtunk...azt bárki látja, aki erre vetődik (saját sütésű kenyér, házi reszelt torma stb.stb.). Jó lenne ha az a "néhány fiatal" más szórakozást találna magának. Kiváncsi lennék, mit szólnál, ha bemennék a munkahelyedre, vagy amivel a kenyeredet keresed, árgus szemmel figyelnélek, aztán ország világ elé tárom minden hibádat, botlásodat...mert nekem nem tetszik, amit csinálsz..és meg se mondom konkrétan, hogy mi a bajom, csak úgy általában..nem jó..és annyi..Ha itt nálunk ismét egy elsózott borjúpaprikásba botlottatok volna, egy szavam se lenne, ha ezt szóvá teszitek...Éppen az a bajom, hogy amit leírtak, az mind megfoghatatlan szubjektív..és akkor a végén még utólag jön a kommentben: azt én nem úgy gondoltam, hogy a bécsi szelet finom, a hal finom a rósejbni finom...tulajdonképpen mégis csalódás az egész...Na ez az ami, cinikus és embertelen..Jó lenne, ha egy kicsit magatokba néznétek, mielőtt belegyalogoltok mások életébe...Miközben csak állítólag néhány fiatal mászkál össze vissza..mintha álruhás királyok lennének...de közben BEVALLOTTAN fogalmuk sincs az ételekről és a vendéglátásról (erre még büszkék is) és így veszik a bátorságot, hogy minden konkrétum és hozzáértés nélkül NYILVÁNOSAN, szakképzett gasztrokommandósnak álcázva magukat véleményt mondjanak éttermekről.....Nem elegáns ez a megoldás..egyáltalán nem elegáns

Tisztelettel

arnyas 2010.12.29. 15:35:54

Ha szabad nekem is véleményt mondanom erről a gasztroblogról a rólunk írt írás alapján..bizony igen alacsony színvonalú..egy lepukkant talponálló szintjét sem üti meg ..ha étterem lenne...már régen zárva lenne...

arnyas 2010.12.29. 15:44:05

@Hepci: Egyébként ez egy jellemző hozzáállás részedről:
Itt van egy írás, amelyben minden főételünket és az egyik levesóünket megdicsérik, a másik levesünket és a salátát átlagosnak mondják. Erre mi ahelyett, hogy udvariasan hallgatnánk..és igenis naccságos gasztroblogger Úr..csókolom a kezsit-lábát naccságos gasztrboller úraságok..ellenvéleményünknemk MERÉSZELÜNK hangot adni...
és láss csodét, HEPCI azonnal előránt egy TÖBB ÉVE evett elsózott borjúpaprikást...
Micsoda? Nem paríroztok..na majd adok én nektek...Najó most minden jó volt, de egyszer régen TÖBB ÉVE IGENIS ELSÓZTÁTOK a borjúpaprikást:)))))))
Ezzel aztán végetek is..elástátok magatokat - jöb tpéletek az üzenet:)))))))
Éppen ezzel a mentalitással van bajom kedves Hepci!
Ellenségekként bántok az étermekkel, nem pedig szeretettel, megértéssel, empátiával kezelitek ezt a kérdést...
Végleg lezárva ezt a kérdést, maradtam tisztelettel

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.29. 16:37:08

@arnyas: kedves tulaj, teljesen félreérted a helyzetet.
Semmi közöm az itt az Étterem.hu megbízásából írogató ifjú hölgyekhez és urakhoz, védeni se tisztem őket. Étteremkritikus se vagyok, én se. Ha jól tudom, ilyen szakma ma és itthon nincs is.
Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogy én - minden héten többször étteremben étkező vendég - amatőr/hobbista gasztrolófaszként személyesen miként bánok az éttermekkel (tavaly pár hónapig üzemeltettem egyet, csődbe is mentünk), látogass be a blogomra és fejtsd ki, mily megalázó dolgokat művelek veletek, szerencsétlen, jóra törekvő tulajdonosokkal és szakácsokkal...
A borjúpaprikást alkalomadtán megnézem újra, de ezt se fenyegetésnek kell tekinteni, talán nem is Te voltál még akkor az üzemelető. Közös okulásul a fentieknél jóval részletesebben leírom majd, milyennek bizonyul. :)
Üdv.: Oláh Gábor

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2010.12.29. 17:11:49

@arnyas: Kedves Árnyas étterem, a cikk írójaként jelentkezem. Átfutottam a facebook irast, de olyan hosszu h csak este lesz idom reszletesen valaszolni rá. Addig is elmondanam, hogy ebbol az irasbol ki van vagva nehany resz, az original elolvashato itt:
utolsoejjel.blog.hu/2010/12/28/napfeny_nelkul_arnyas_etterem
itt azt hiszem reszletesebben is le vannak irva a problemaim, a tobbivel pedig estefele erkezem.

Scheifert 2010.12.29. 20:46:49

először a tulaj úr kommentjét olvastam, aztán a posztot, aztán a teljes posztot

nagyon nevettem, a tulaj úr durván túlreagálta ezt az egész témát, mint aki most ült először interwebz elé, nem hinném hogy akkora érvágás lenne ez a poszt, no offense de inkább ezzel csinált hülyét magából hogy belement a fenti konverzációba, ja és TLDR kategória

a poszt unalmas, jó nyilván lelkes amatőrökről van szó szóval ez nem kérhető számon, de a választások is unalmasak, aztán a hiszti amiatt mert meghúzták a "cikket"...

végül elolvastam az eredeti/teljes posztot, hát még szerencse hogy meghúzták, az is TLDR, és minden elismerésem a szerkesztőé aki ebből a fenti unalmasat össze tudta dilitelni

szerintem a tulaj úr maradjon az étteremben, a szerző pedig maradjon a saját blogján, de az biztos hogy teljesen felesleges ez a catfight

GasztroKommandó 2010.12.29. 21:20:35

@arnyas: Nagyon sajnáljuk, hogy félreértette a Gasztrokommandó küldetését és személyes támadásként értékeli az Árnyas étteremről szóló írásunkat.

A Gasztrokommandó egy vállaltan hasukat szerető amatőrökből álló csapat, aminek tagjai a hétköznapi emberek szemével és gasztrotudásával rendelkezve térképezik fel az éttermeket szigorúan szubjektíven, már-már saját szórakoztatásukra. Írásaink mindenfajta elkötelezettségtől, vagy rosszindulattól mentesek, senkinek sem akarunk rosszat, egyszerűen csak leírjuk azt, amit tapasztalunk; mesélünk, ahogyan ezt családunk, barátaink és mindenki teszi szóban és néha írásban is, aki étteremben jár.

Mindenki teszi a dolgát és ez így van jól.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2010.12.29. 21:50:28

Elorebocsatom, lehet ez is TLDR, akinek hosszu, most ugorjon.
Eloszor a blog kommentjere reagalnek: nem vagyok etteremkritikus, soha nem is mondtam, hogy az vagyok, ellenben amit tapasztalok azt leirom, akar tetszik masnak akar nem, viszont direkt rosszindulat nincs, és nem is volt soha. Adott esetben ahogy irtatok is, nem tetszik az irasom, a blogom stb, akkor ez van, en sem sertodok meg, viszont masnak sem akarom megmondani, hogy mit lehet és mit nem - adott esetben hogy ki, mit irhat (erre jovore amugy is lesz egy remek kis tarsasag).
Facebook: köszönöm a "szakmai" helyreigazításokat, akár hiszitek, akár nem, de ebből tudok tanulni.
Árak: mint irtam is, volt még hozzá 3*3 deci gyumolcsle, igy volt a full ár ~7500, a _kedvezmeny_utan_. A 20 ember nem tudom, hogy jott ki, szinten a vagas eredmenye, blogomon eredetiben nem ezt irtam, ezzel nem tudok mit kezdeni.
Úgyszintén azzal sem hogy mit irhatok le és mit nem - azért ne vicceljunk mar.
Ha mar itt tartunk egyszer azt irjatok h "hasábburgonya SOHA NEM MIRELIT", masszor "valóban mirelit hasábburgonyát kapott" - akkor mi van?
Meg egyszer: hasznosak amiket irtatok, mindenkepp igyekszem ezek szerint fejlodni tovább, szoval koszi :)
Üdv, jani//speed

Ezredes75 2010.12.29. 23:27:25

Kedves kommentelők!
Először is mutassatok egy lelkiismeretes tulajt, akinek tetszene egy jónak kevésbé sem mondható kritika. Szerintem nem túlreagálta a tulajdonos úr, csupán próbál az igazáért kiállni. Rengeteg butaság van leírva a "kritikában", amit nyilván senki nem néz jó szemmel, főleg ha azok nem objektíven közelítik meg a problémát és legkevésbé szakmai szemmel. Gondolok itt arra, hogy a félreértette a kritika írója a húsleves fogalmát, mert ugye a csontlevesben sem található csont a tálaláskor, illetve hogy a narancslében nem volt semmi extra, ezt nem igazán értettem, mivel nem frissen facsart narancsot rendelt. A hasábburgonyánál is szerintem mást értelmezett, mivel ebben az esetben az étterem tart mirelit hasábburgonyát, de azt csak akkor szolgálja fel, ha a vendég azt kéri. Alap helyzetben nem mirelit burgonyával dolgoznak, ami őszintén szólva elismerésre ad okot, nem pedig negatív kritikára. Na de ne értsenek félre kedves kommentelők, nem az Árnyast akarom védeni, pusztán tisztában vagyok az étterem képességeivel és mindkét álláspont áttanulmányozása után arra a következtetésre jutottam, hogy objektív véleményt próbálok írni. Abban egyetértek, hogy mindenki maradjon annál, amihez ért, a tulajdonos úr vezesse ugyan olyan lelkesedéssel és tudással az éttermet, a konyhafőnök főzzön remek ételeket, a felszolgáló tegyen hozzá annyit a vendégek estéjéhez, hogy az ne legyen se sok, se kevés, a vendég élvezze a gasztronómia remekeit és a jó öreg szokás szerint értékelje borravalóval a vendéglátást, sőt még véleményt is mondhat, de ott kezdődik az intelligencia, ha azt a véleményt megfelelő helyen mondja el. Remélem a cikk írója nem támadásnak veszi, pusztán szakmai jó tanácsnak!!! Szép álmokat mindenkinek!

arnyas 2010.12.30. 14:16:26

Kedves Mindenki!
Nem szerettem volna túlreagálni a dolgot, de fontos lenne, hogy valaki az éttermek szempontjait is megvilágítsa (Ezredessel nyilván sokban egyetértek)és erről a dologról kultúráltan, de azért alapsosan és keményen érvelve elbeszélgetnénk (ha ilyen lehetséges). Sokszor sértetten és személyes érzelmektől fűtve reagálunk (én is) VAGY EGYÁLTALÁN NEM REAGÁLUNK..ami szerintem nem jó. Közben Janival (aki ezek szerint druszám, mert engem Giber Jánosnak hívnak) "elbeszélgettünk" az Árnyas FB oldalon és eléggé egyetértésre jutottunk sokmindenben.Ime beszélgetésünkből néhány idézet (lásd külön)...

arnyas 2010.12.30. 14:18:52

Jani hozzállása egyébként nagyon szimpatikusnak bizonyult (ezért is fontos a párbeszéd, jobban megismeri az ember a másik oldalt).
Na itt van egy idézet:
"Kedves Jani, úgyis mint Gasztroblogger!
Egy hosszú és istentelenül régi vita közepében vagyunk, és az biztos, hogy nem most fogunk igazságot tenni. Szeretnénk azonban az éttermek oldaláról (és kizárólag a saját nevünkben) egy kicsit a sajá s...zempontunkat megvilágítani. Örülök, hogy azt mondod, igyekszel fejlődni, és fel tudod használni, amit írtunk.
Kommentknt hosszasan fejtegettem már állláspontomoat a Te jegyzetednél, és nem szerretném magam ismételni, de hátha vki csak ezt olvassa.
Álláspontom szerint amikor egy gasztroblog vagy bármilyen éttermes oldalra írtok, akkor NEM MINT MAGÁNEMBER, mint Vendég mondjátok el a véleményeteket, hanem mint avatott szakember (sokan hisznek Benneteket annak, hiszen az etterem.hu oldalon gasztrobloggerként szrepelsz). Rengeteget tudtok ártani és használni is egy étteremnek, attól függően, hányan olvassák el, és hányan veszik komolyan, amit írtok. Ez nem játék, és nem szórakozás..ezrek munkáját minősítitek, és kockáztatjátok ezekkel az írásokkal. Ez felelősséget jelent.
Ha a helyszínen, vendégkönyvben vagy felülgyeletnék reklamáltok valami miatt, ha a haveroknak elmondjátok, hogy ez vagy az az étterem nem jó, ez rendben van, természetes, a a Ti dolgotok, nyilván..de a nyilvános kritika (pláne, ha nem kellően megalapozott) az felelősséggel jár. A hibákat persze bárki nyilván elmondhatja az étteremről, de azt is figyelni kéne azt is, hogy alapjában véve igyekvő, jó étteremről, és szolgáltatásról van-e szó, és abban van egy hiba (mert mindenki hibázhat), vagy az alaphozzáállás csapnivaló (ilyenkor jogos a kritika). Vannak objektív szempontok: nyers étel, hideg étel, romlott étel, más étel, mint ímit kínálnak....rossz kiszolgálás stb., és vannak szubjektív szempontok...(erősen fűeszerezett hurka, szelídebben fűszerezett kolbász..így vagy úgy elkészített étel)..Utóbbiak az egyiknek bejönnek, a másiknak nem. Az étteremkritika mostanában össznépi játékká fajult, és szerintem nem űzheti akárki. A valódi, hozzáértő étteremkritika viszont (pláne ha jóindulatú, nem irigy, nem más érdekektől vezérelt) sokat segít az éttermeknek, vendégeknek egyaránt.
Nehéz ügy, mert egy szolgáltatásról bárki elmondhatja a véleményét, de szerintem nem mindegy milyen fórumon és milyen címen teszi ezt.
Mint egyszerű vendég, bvagy mint gasztroblogger étteremkritikus.
Az pedig, ha valaki nem hozzáértő és mégis rendszeresen ír krtikákat nem menti fel őt..sőt..A rendszeres írás önmagában is étteremkritikának minősül és nem egyszerű véleménynek számít szerintem.
Erről majd nyitok egy külön jegyzetet..és ott folytathatjuk (esetleg másokkal is) mert szerintem régi és kényes téma, amit érintünk."

arnyas 2010.12.30. 14:20:58

Meg ezt:
"FÉLREÉRTÉSEK ELKERÜLÉSÉRE FONTOS:
1) A Vendég véleménye semmilyen hozzáértést, indoklást nem igényel a vendégnek ízlik az étel, vagy nem, jól érzi magát vagy nem, jön, vagy nem jön..és pássz (és a Vendégnek mindig igaza van:)))
2) Az étteremk...ritikus, gasztroblogger (és szerintem mindenki az, aki rendszeresen ír nyilvános fórumokra ilyeneket) más tészta...arról írtam fentiekben ilyen hosszasan.."
Minderre Jani (Speed) is reagált meg én is...mindent nem nmásolok ide..nézzétek meg ott
(www.facebook.com/arnyasvendeglo)..hahaha rejtett reklám...:)))

arnyas 2010.12.30. 14:22:17

a nevetéssel el is rontottam a rejtett reklámot, szóval:
www.facebook.com/arnyasvendeglo

arnyas 2010.12.30. 14:28:06

@GasztroKommandó: Válaszunk erre a 14:18-kor postolt kommentben van. Nem értékeltük személyes támadásként az írást, de éppen nem az adott szerzővel és írással kapcsolatban fejtettük ki véleményünket, hanem általánosan az amatőr gasztrobloggerkedés és Pesti Műsoros étteremsarok stb...problémáira, felelősségére és hatásaira szerettem volna ráirányítani a figyelmet...nem most megoldható az ügy...de fontos, hogy végre valaki érvekkel elmagyarázza, hogy mindezzrel KOMOLY KÁrokat OKOZHATNAK A SRÁCOK, ANÉLKÜL, HOGY TUDNÁNAK RÓLA...

tutálibermáliber 2011.01.05. 12:26:36

@arnyas: Nekem ezzel a cikkel kapcsolatban abszolut nem az jott le, hogy messzirol el kell kerulni az Arnyast, ilyenforman nem ertem a felelmet. Ez egy bevallottam AMATOR blog, szerintem a Pesti Est is ugy ir, ennhek ellenere az igaz, hogy tul sok a szubjektiv elem meg a semmitmondas ebben a cikkben. A ''semmi extra'' tipusu megjegyzesnel valoban tobb lenne elvarhato. Ezzel azonban az iro magat minositi szerintem, nem az ettermet huzza le... A tobbi mar mufaji kerdes is, valojaban a kritika minden esetben nagyon szubjektiv, az mas kerdes, hogy a hozzaertes segithet. A kommandos valahol a kritikus es a vendeg kozt allo allatfaj szerintem :-)
süti beállítások módosítása